Изследване на Витамин D

Изследване на Витамин D

Цена: 30.00лв.  24.00лв.

Купи ваучер

Дефицитът на витамин D води до намалена абсорбация на калций и фосфор, което е причина за поява на рахит. При възрастните се наблюдава болка в костите и меки кости, хипертония, захарен диабет Тип 1, псориазис и други. Често при възпаление на венците, се оказва, че причината е намаленото ниво на Витамин D.

Витамин D може да бъде предозиран, ако се приемат ненужно високи дози чрез медикаменти. Чрез прием на храни, съдържащи витамин D не може да настъпи аномалия.

Ниските нива на Витамин D могат да доведат до:

    Акне, различни алергични прояви, астма, автоимунни заболявания
    Hаднормено тегло  - част от хората с ниски нива на Витамин D са с наднормено тегло
    Слаба имунната система
    Различни бактериални и вирусни инфекции
    Образуване на стоматологични кухини и недобре координирани зъби, развитие на парадонтоза
    Непоносимост към глутен
    Остеопороза, остеомелация, мускулна слабост, болка, ревматоиден артрит, рахит, чести спортни травми
    Хипертония
    Диабет (тип 1 и 2)
    Рак на гърдата, дебелото черво и яйчниците

Препоръчително е изследването да се прави сутрин, на гладно, минимум 10 дни след последния прием на препарати, съдържащи витамин Д, включително и мултивитаминни комплекси.

Лаборатория “ Мед –Диа” e частна медико-диагностична лаборатория, регистрирана през 1999г. Лабораторията разполага с високоспециализирана и модерна апаратура и извършва широка гама от изследвания в различни области: хематология и имунохематология, коагулация, биохимия, имунология, хормонални изследвания, туморни маркери, вирусология, микробиология, паразитология, уринен анализ

Безопасността за здравето на пациентите е гарантирана чрез използването на игли и епруветки за еднократна употреба (затворена система за взимане на кръв) при стриктно спазване на правилата за безопасност. Качеството на резултатите се осигурява чрез системата за ежедневен вътрелабораторен качествен контрол и участие в Националната система за външна оценка на качеството на клинико-лабораторните изследвания. Лабораторията има сключен договор и обслужва пациенти на НЗОК.

© 2023 • Централна лаборатория - МЦ Марая Мед Всички права запазени • Създадено от Websolution Ltd.