Изследване на кортизол в серум

Изследване на кортизол в серум

Цена: 15.00лв.  11.00лв.

Купи ваучер

Кортизолът е жизненоважен стероиден хормон, който се секретира от кората на надбъбречните жлези. Наричан е още Глюкокортикоид.
Кортизолът влияе на кръвното налягане, кръвната захар, функционирането на имунната система. При продължително поддържане високи нива на грюкокортикоидът, може да се достигне до развиването на Синдром на Кушинг.  
При висок кортизол се наблюдават нарушения в съня, теглото и храносмилането, появяват се болки в гърба и шията. Честата промяна в настроението, депресивни състояния и психическото напрежение също могат да бъдат признак за отклонения в кортизолните нива.

Лаборатория “ Мед –Диа” e частна медико-диагностична лаборатория, регистрирана през 1999г. Лабораторията разполага с високоспециализирана и модерна апаратура и извършва широка гама от изследвания в различни области: хематология и имунохематология, коагулация, биохимия, имунология, хормонални изследвания, туморни маркери, вирусология, микробиология, паразитология, уринен анализ

Безопасността за здравето на пациентите е гарантирана чрез използването на игли и епруветки за еднократна употреба (затворена система за взимане на кръв) при стриктно спазване на правилата за безопасност. Качеството на резултатите се осигурява чрез системата за ежедневен вътрелабораторен качествен контрол и участие в Националната система за външна оценка на качеството на клинико-лабораторните изследвания. Лабораторията има сключен договор и обслужва пациенти на НЗОК.

© 2021 • Централна лаборатория - МЦ Марая Мед Всички права запазени • Създадено от Websolution Ltd.